top of page
3D fremstillingsprinter

Interaktiv kat - Molly


Katten Molly er en interaktiv kat - også kaldet en social robot.

Den kan miave, spinde, dreje hovedet, åbne munden, røre på ørerne, løfte en pote og lægge sig på ryggen. Der medfølger en børste, så Molly kan redes. Molly har indbyggede sensorer, og reagerer på berøring. Mennesker med demens og andre kognitive udfordringer kan have glæde af Molly. Katten har vist sig dygtig til at etablere kontakt, og den formår at få mange demente mennesker, der normalt har vanskeligheder med at kommunikere, til at reagere naturligt ved hjælp af deres kærtegn og lyde.
 

Booking: Outlook


Lokation: Fremgår i Outlook


Ressourceperson: Rikke Nymann


Målgruppe: Et terapeutisk redskab tilegnet ældre med demens eller andre med et lignende behov for stimulation. Demenskatten kan nå ind til personen på en ikke-verbal måde og berolige dem.


For tidligere katteejere vil det falde naturligt atter at kunne ae og børste en kats pels. Den vil også kunne give afløb for en omsorgstrang og ømhed, når katten åbenlyst reagerer positivt på kærtegnene og spinder som svar.

At have mulighed for at kærtegne et dyr kan være med til at reducere angst og aflede mulige angstprovokerende situationer, som kan opstå i dagligdagen, hvor katten påkalder sig opmærksomhed og omsorg og derved mindsker stress hos en person.


Forslag til fag / fagmål: Teknologiforståelse på GF2 SOSU under emnet: Kunstig intelligens.


Undervisningsmateriale:


Quickguide: Klik her


Brugermanual:


Link til producent: Klik her


Rengøring: Katten tåler ikke at blive vasket, men kan aftørres med en hårdt opvredet klud med sæbevand.

 


bottom of page