top of page
3D fremstillingsprinter

Joyvest - Interaktiv musikvest


Joyvest Musikvest er et interaktivt stykke velfærdsteknologi, som spiller musik, når brugeren bevæger sig. De to små klemmer med sensorer tages ud af musikenheden forrest på vesten og placeres et sted på f.eks. brugerens arme eller ethvert andet sted på kroppen, hvor den kan registrere bevægelser. Ved bevægelse spiller musikken. Stopper bevægelserne, standser musikken.


Der er adgang til 6 forskellige playlister, og mulighed for at mixe eget musik. Playlisterne er udarbejdet sammen med musikterapeuter, og har hvert sit tema.


Vesten er nem at tage af og på, og den lette tyngde over skuldrene (1,2 kg i alt) kan bidrage til øget kropsfornemmelse og koncentration.


Musikken kan høres af flere. Der er også mulighed for at koble head set til.


 

Booking: Outlook


Lokation: Fremgår i Outlook


Ressourceperson: Rikke Nymann


Målgruppe: Joyvesten er designet til at skabe aktivitet og glæde og forbedre livskvaliteten for personer ramt af forskellige former for kognitive funktionsnedsættelser, eksempelvis personer ramt af demens.


Formålet er at genkalde stemninger, minder, øge arousal og give en bruger lyst til at bevæge sig via dans. Joy vest kan afhjælpe social isolation, ensomhed, manglende aktivitet og manglende mulighed for få kontakt, som f.eks. ofte kendetegner de sene stadier af demens, hvor sprogbeherskelsen kan svigte. Giver især personer uden sprog mulighed for at interagere med andre på en legende og intuitiv måde.


Vesten kan anvendes i undervisning på både SOSU og kursus, men også på PA, i forhold til målgruppen af børn med kognitive funktionsnedsættelser.


Forslag til fag / fagmål: Under udarbejdelse


Undervisningsforløb: Under udarbejdelse


Quickguide: Film 1: Klik her / Film 2: Klik her / Billedguide og musiknumre: Klik her


Brugermanual: Under udarbejdelse


Link til producent: Klik her


Rengøring: Tåler maskinvask ved 60 grader.

 


bottom of page