top of page
3D fremstillingsprinter

Joyvest - Interaktiv musikvest


Joyvest Musikvest er en interaktiv musikvest der spiller musik i takt med borgerens bevægelser. Formålet med vesten er aktivering.

Vesten har en musikenhed forrest, hvorfra to små klemmer med sensorer kan tages ud og placeres på borgerens arme eller andre dele af kroppen, der kan registrere bevægelser. Når borgeren bevæger sig, afspilles musikken, og når bevægelserne stopper, stopper musikken også.

Der er seks forskellige playlister tilgængelige (udarbejdet med musikterpeuter) og det er også muligt at blande sin egen musik.

Vesten vejer 1,2 kg i alt, har tyngde over skuldrene, som kan bidrage til en øget kropsfornemmelse og koncentration.

Der er mulighed for at tilslutte et headset, så andre ikke forstyrres.

Musikenheden kan også tages af vesten og placeres blandt en gruppe af mennesker, hvor klemmerne går på skift mellem deltagerne. Således kan flere aktiveres- eks ved

" stolegymnastik" på et plejecenter. 

Booking: Outlook


Lokation: Fremgår i Outlook


Ressourceperson: Rikke Nymann


Målgruppe: Mennesker med eller uden kognitiv funktionsnedsættelse, hvor målet er at skabe aktivitet og glæde, forbedre livskvalitet, vedligeholde funktionsniveau etc.

Vesten kan ligeledes anvendes til at genkalde stemninger, minder, øge arousal og stimulere til bevægelse.

I de sene stadier af demens, hvor sproget ofte svigter, er borgerne i særlig risiko for social isolation, ensomhed og inaktivitet. Her kan vesten bidrage til at borgeren kan interagere med andre.


Vesten kan anvendes i undervisning på både SOSU og kursus, men også på PA, i forhold til målgruppen af børn med kognitive funktionsnedsættelser.


Forslag til fag / fagmål:


Undervisningsmateriale:


Quickguide (film): Film 1: Klik her / Film 2: Klik her / Billedguide og musiknumre: Klik her


Quickguide: Klik her


Link til producent: Klik her


Rengøring: Tåler maskinvask ved 60 grader.

 


bottom of page