top of page
3D fremstillingsprinter

Bluereo tandbørste


Elektriske tandbørste med sugefunktion og LED-lys i tandbørstehovedet.

Gør det lettere for sundhedspersonale at børste tænder på personer, der ikke selv er i stand til det f.eks. pga. ulykke, kronisk sygdom, amputation, kognitiv nedsat funktionsevne m.v. Hos borgere der er sengeliggende, kan det være svært med tandbørstning.

Tandbørstens sugefunktion, der hurtigt opsuger mundvand, tandgel m.v. kan dels bidrage til øget oplevelse af værdighed for borgeren og dels forbedre personalets arbejdsmiljø.

Posen kan nemt tømmes, når skruelåget er fjernet, og posen kan herefter skylles godt igennem, evt. med antiseptisk væske efter hver brug.

Vi har 2 til udlån. Der tilhører store gebisser.

Der bør benyttes flydende tandgel med fluor (Ikke almindelig tandpasta) aht. sugeevnen. Tandgel købes på f.eks. apoteket eller på nettet.
 

Booking: Via Outlook


Lokation: fremgår af Outlook


Ressourceperson: Rikke Nymann Lund


Målgruppe: SOSU, PA, Kursus samt Rekruttering


Undervisning der retter sig mod grundlæggende plejeopgaver- eks omkring sengeliggende borgere, borgere med rygmarvsskader, neurologiske eller kognitive skader.

Det sværeste ved tandbørstning er den mundvæske, som dannes under tandbørstningen. Der opstår risiko for fejlsynkning, og for personer med eksempelvis dårlig mundfunktionalitet eller ansigtslammelse kan spyt, tandgel, skum m.v. ryge ud af mundvigen og skal tørres af, før det spildes på tøj m.v.

Ikke alle personer kan selv spytte væsken ud, og uanset dette skal tandbørstningen afbrydes for en kortere eller længere pause, mens munden tømmes, så sundhedspersonalet kan se, hvor der skal børstes, og så personen ikke får væsken galt i halsen.


Forslag til fag / fagmål:


Quickguide: Klik her


Instruktionsvideo: (Engelsk) Klik her


Link til producent: Klik her


Rengøring: Tandbørsten kan afsprittes eller vaskes i sæbevand. Opmærksom på at lukke af til opladningsstikket i bunden. Poserne kan skylles med vand. I praksis vil der være en procedure for poseskift.

 


bottom of page