top of page
3D fremstillingsprinter

Bluereo tandbørste


Denne elektriske tandbørste er udstyret med en sugefunktion og LED-lys i tandbørstehovedet, og kan eks anvendes hos borgere som har risiko for fejlsynkning ved tandbørstning, eller som er sengeliggende og hvor tandbørstning dermed er besværliggjort.

Tandbørstens sugefunktion er designet til hurtigt at suge mundvand og tandgel op, hvilket både kan øge borgernes følelse af værdighed og forbedre personalets arbejdsmiljø. Den medfølgende pose tømmes ved at fjerne skruelåget og kan derefter skylles grundigt, eventuelt med antiseptisk væske efter hver brug. Det anbefales at bruge flydende tandgel med fluor (ikke almindelig tandpasta) for at opnå optimal sugeevne. Tandgelen kan købes på apoteket eller online.


Vi har på skolen 2 tandbørster - med tilhørende gebis, som kan anvendes til simulation. 

Booking: Via Outlook


Lokation: fremgår af Outlook


Ressourceperson: Rikke Nymann Lund


Målgruppe: SOSU, PA, Kursus samt Rekruttering


Undervisning der retter sig mod grundlæggende plejeopgaver- eks omkring sengeliggende borgere, borgere med rygmarvsskader, neurologiske eller kognitive skader.

Det sværeste ved tandbørstning er den mundvæske, som dannes under tandbørstningen. Der opstår risiko for fejlsynkning, og for personer med eksempelvis dårlig mundfunktionalitet eller ansigtslammelse kan spyt, tandgel, skum m.v. ryge ud af mundvigen og skal tørres af, før det spildes på tøj m.v.

Ikke alle personer kan selv spytte væsken ud, og uanset dette skal tandbørstningen afbrydes for en kortere eller længere pause, mens munden tømmes, så sundhedspersonalet kan se, hvor der skal børstes, og så personen ikke får væsken galt i halsen.


Forslag til fag / fagmål:


Quickguide: Klik her


Instruktionsvideo: (Engelsk) Klik her


Link til producent: Klik her


Rengøring: Tandbørsten kan afsprittes eller vaskes i sæbevand. Opmærksom på at lukke af til opladningsstikket i bunden. Poserne kan skylles med vand. I praksis vil der være en procedure for poseskift.

 


bottom of page